Categorieën
Coaching Opleiding Training

Imposter syndroom: wanneer val ik door de mand?

Je hebt een hoge opleiding, goede baan en iedereen is lovend over jouw capaciteiten. Je wordt gevraagd als expert voor paneldiscussies. Maar toch is er dat stemmetje in je hoofd met de angst: wanneer val ik door de mand?

Mensen die last hebben van het imposter syndroom, leggen de lat extreem hoog voor zichzelf en onderschatten hun eigen prestaties. Hoe goed ze hun werk ook doen, hoeveel diploma’s ze ook behalen of complimenten ze ook krijgen, ze zijn voortdurend bang ontmaskerd te worden omdat ze hardnekkig twijfelen aan hun eigen kwaliteiten.

Dat komt doordat ze zichzelf hun prestaties niet toe-eigenen. Hun succes heeft volgens hen weinig met eigen capaciteiten te maken maar is vooral een kwestie van toeval, geluk en externe omstandigheden. Daarnaast schatten ze hun eigen prestaties niet op waarde; ze denken dat iedereen kan wat zij kunnen.

Veel imposters vechten tegen hun onzekerheid door overmatig hard te werken. Dat kan leiden tot allerlei stressgerelateerde klachten en zelfs een burn-out.

Wil jij burn-out klachten voorkomen en meer zelfvertrouwen ervaren tijdens je werk? Wellicht kan een coachtraject uitkomst voor je bieden. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@mcinewlaw.com.

N.B. Wist je dat je vanaf 2022 werkgerelateerde studiekosten niet meer kunt opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting? Dat geldt helaas ook voor onze trajecten dus grijp je kans en pak dit jaar nog de laatste mogelijkheid tot belastingvoordeel. Alleen nog deze maand zijn opleidingen fiscaal aftrekbaar, wat je qua investering een voordeel oplevert tussen de 37% tot 47%.