Categorieën
Coaching Intervisie Training

Advocaat in spagaat

Herken je de struggle tussen vaste prijsafspraken en uurtje-factuurtje? Hoe voorkom je dat je cliënten verliest door de wijze van facturering terwijl je tegelijkertijd jezelf niet in de vingers snijdt met een veel te bescheiden maatwerktarief dat achteraf allesbehalve reëel lijkt te zijn?

De onvoorspelbaarheid van de onderhandeling, het grillige gedrag van de wederpartij, een bodemprocedure naast een kort geding, een extra bewijsopdracht van de rechter, een prijzige contra-enquête…het is allemaal behoorlijk lastig in te schatten. En toch is dat wèl wat er van je gevraagd én verlangd wordt…

Is werken met een succes fee naast een kostendekkend basistarief een optie? Of per stap in het proces een nieuwe prijsafspraak maken? Een cap opnemen? Een redelijkheidstoets toevoegen? Of allerlei escapes inbouwen? Maar pikt en slikt de mondige cliënt dat tegenwoordig nog?

Hoe vlieg jij deze uitdagingen in deze tijd aan?

Wil je sparren met vakgenoten over ervaringen hiermee, schrijf je dan in voor één van onze intervisiebijeenkomsten via info@mcinewlaw.com.