Categorieën
Coaching Opleiding Training

Flexibiliteit & loyaliteit; het boeien & binden van medewerkers

Flexibel zijn, is hèt thema van deze tijd.

Tijdens de lockdowns werd onze draagkracht als mens, als medewerker, als ouder op de proef gesteld.

Wij merken nu dat – door de bank genomen – de werkgevers die de afgelopen 2 jaar zich wel coöperatief hebben opgesteld, hun loyalere, dankbare, hardwerkende werknemers hebben behouden. Werkgevers die daarentegen vonden dat de uren en omzet van werkende ouders ondanks de schoolsluiting e.d. “gewoon” maar op peil moesten blijven, hebben hun beste mensen zien vertrekken.

Wat hebben deze vertrekkende mensen gemeen? Een gemis aan erkenning, verbinding en/of autonomie? Hoe blijf je je medewerkers boeien & binden? Wat hebben flexibiliteit & loyaliteit met elkaar te maken?

“Achter ieder verwijt, zit een wens”. Als je dat voor ogen houdt, wordt het makkelijker om echt te luisteren. Als je feedback ontvangt vanuit de organisatie is ons devies: kauw erop, slik door waar je wat mee kunt en spuug uit wat nu niet van toepassing is. Your doing is only as good as your being.

Heb je behoefte om met ons vrijblijvend te sparren hoe dit verder vorm te geven binnen jouw organisatie? Wij verzorgen heidagen, teamcoaching, (individuele) coachtrajecten en maatwerkverbetertrajecten. Neem contact met ons op via info@mcinewlaw.com voor meer informatie.